3 kenmerken van draagarmstellingen

Draagarmstellingen zijn een uniek type opslagsysteem, ontworpen voor het opbergen van lange, zware of onhandig gevormde goederen. Deze stellingen, zoals de draagarmstellingen van Begra, zijn uitgerust met uitstekende armen waarop materialen kunnen worden geplaatst. Ze zijn ideaal voor de opslag van lange items zoals hout, metalen balken, pijpen, en platen. Het open ontwerp van draagarmstellingen zorgt ervoor dat goederen gemakkelijk toegankelijk zijn vanaf meerdere zijden, wat een groot voordeel is in magazijnen waar snelheid en efficiëntie belangrijk zijn. De constructie van deze stellingen maakt het mogelijk om zware lasten te dragen, terwijl de verstelbare armen flexibiliteit bieden voor verschillende soorten en maten van opgeslagen goederen.

Optimaal ruimtegebruik 

Een van de belangrijkste voordelen van draagarmstellingen is hun efficiënte gebruik van ruimte. Door de verticale opslagmogelijkheden kunnen bedrijven de hoogte van hun magazijn optimaal benutten, wat essentieel is voor het maximaliseren van de opslagcapaciteit. Dit is bijzonder nuttig voor materialen die niet gemakkelijk op traditionele palletstellingen passen. Daarnaast bieden draagarmstellingen, zoals die van Begra, een gemakkelijke toegang tot de opgeslagen goederen. Dit vermindert de tijd die nodig is voor het laden en lossen, wat de efficiëntie in het magazijn aanzienlijk verbetert. De open structuur maakt het ook gemakkelijker voor werknemers om de benodigde materialen te vinden en te bereiken, wat bijdraagt aan een snellere en efficiëntere werkstroom.

Veiligheid

Duurzaamheid en veiligheid zijn essentiële aspecten van de magazijninrichting, en draagarmstellingen scoren hoog op beide fronten. De sterkte en stabiliteit van deze stellingen maken ze uitermate geschikt voor het opslaan van zware materialen. Dit zorgt voor een veiligere werkomgeving, omdat het risico op instorten of beschadiging van goederen aanzienlijk wordt verminderd. Draagarmstellingen van Begra zijn bijvoorbeeld ontworpen met stevige materialen en een robuuste constructie, wat zorgt voor een lange levensduur en weerstand tegen slijtage. Dit maakt ze een betrouwbare en veilige opslag optie voor zware en omvangrijke materialen.

Flexibiliteit 

Draagarmstellingen zijn niet alleen sterk en efficiënt, maar bieden ook een hoge mate van flexibiliteit. De armen van de stellingen kunnen vaak worden aangepast in lengte en positie, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan opslag behoeften. Deze aanpasbaarheid is vooral waardevol in industrieën waar de afmetingen van de goederen regelmatig kunnen variëren. Daarnaast kunnen de stellingen eenvoudig worden uitgebreid of aangepast, waardoor bedrijven de flexibiliteit hebben om hun opslagsystemen te laten meegroeien met hun veranderende zakelijke behoeften. De modulariteit van systemen zoals de draagarmstellingen van Begra maakt ze een kosteneffectieve en veelzijdige opslagoplossing voor een breed scala aan industriële toepassingen.