Wat moet je doen als je je woning gaat verbouwen?

Heb je kort geleden een woning gekocht? Dan is de kans aanwezig dat je de woning wilt verbouwen. Dit kan er onder andere mee te maken hebben dat je niet tevreden bent met de indeling van je huis en dit dus anders wilt indelen. Bij het verbouwen van een woning komt veel kijken. Zo zijn er ontzettend veel zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vind je enkele zaken die je zeker moet regelen als je jouw woning gaat verbouwen. 

 

Breng de buren op de hoogte van de verbouwing 

Als je buren hebt en je woning gaat verbouwen, dan is het aan te raden om de buren op de hoogte te stellen van de verbouwing. Er gaat waarschijnlijk veel gezaagd en getimmerd worden, dus je buren kunnen hier last van hebben. Natuurlijk wordt de overlast niet minder als je aangeeft dat je je woning gaat verbouwen, maar je buren zullen er eerder begrip voor hebben en kunnen er rekening mee houden. 

 

Huur een afzetcontainer

Tijdens het verbouwen van je woning, wordt er ontzettend veel bouwafval geproduceerd. Het is erg belangrijk om dit op een efficiënte manier te verzamelen zodat het afgevoerd kan worden naar de stort. Je kunt dit ook op een later moment doen, maar als je slim bent pak je dit meteen vanaf het begin goed aan. Het beste wat je kunt doen, is een afzetcontainer huren. Dat kan bij verschillende partijen bij jou in de omgeving. De door jou gekozen partij zorgt er dan voor dat er een afzetcontainer bij jou voor de deur komt te staan en haalt deze ook weer op. 

 

Het aanvragen van een vergunning 

Ondanks dat je woning jouw eigendom is, is het niet altijd toegestaan om je woning te verbouwen. In veel gevallen gaat dit om de buitenkant van de woning, maar ook kan het voorkomen dat de binnenkant van de woning niet zomaar verbouwd mag worden. Dit zie je vaak voorkomen bij woningen die een monumentale status hebben. Het is daarom belangrijk om altijd een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Mocht je dit niet doen, dan is er een kans aanwezig dat de verbouwing stil wordt gelegd of zelfs teruggedraaid moet worden. Je kunt je wel voorstellen dat je dan in beide situaties erg veel tijd, maar ook zeker geld kwijt bent.