Plat dak isoleren

Dak

Isolatie speelt een hele belangrijke rol in ons leven. Daarom geven we je graag wat meer informatie over een plat dak isoleren. Het gaat namelijk anders in zijn werk dan wanneer je een schuin dak gaat isoleren. Om te beginnen heb je in ieder geval bepaalde isolatiematerialen nodig, dit zou je zelf kunnen doen maar het is beter om dat uit te besteden aan de specialist. De dakdekkers weten namelijk wat ze doen en op die manier heb jij er geen omkijken naar. Al het werk kan je zo uit handen worden genomen, voor jou alleen maar fijn en zeker als je het dak niet graag op gaat.

Wat is een warm / koud platdak?

 

Als er sprake is van een koud plat dak, dan moet de isolatie plaatsvinden aan de binnenkant van de draagconstructie. De isolatie wordt geplaatst aan de waterwerende laag, dit komt omdat deze niet op wordt verwarmd door warmte uit de woning. Vandaar ook de naam koud plat dak. Het wordt vaak toegepast bij bestaande platte daken, maar ook bij aanbouwen die een beperkte hoogte hebben. Toch is een koud dak niet altijd een aanrader, dit heeft te maken met de temperatuurverschillen. Er kunnen dan namelijk scheuren ontstaan. Daarom kan een warm dak een betere optie zijn, hierbij wordt de draagconstructie wel geïsoleerd. Het gevolg is dat de constructie minder uit zal zetten en de kans op schade aan de dakbedekking is ook kleiner. Warmte wordt ook beter vastgehouden.

Laat een plat dak isoleren

 

Het werk kan allemaal voor jou gedaan worden, de specialist kan je advies over welke optie het beste is, een koud of warm dak. Laat het werk daarom vooral uitvoeren door een dakdekker, alle materialen die nodig zijn hebben zij al in hun bezit. Zo kunnen ze voor jou snel en eenvoudig een plat dak isoleren.