Waarom zou je kiezen voor verduisterende rolgordijnen als raamdecoratie?

Verduisterende rolgordijnen als raamdecoratie

Een rolgordijn is een gordijn dat kan op- en afrollen. Het gordijn bestaat uit een buis en daar omheen zit het doek. U kunt het rolgordijn bedienen van boven naar beneden en het doek rolt dan van boven naar beneden, zodat hij makkelijk verstelbaar is. De verduisterende rolgordijnen zijn dichter van structuur. Het maakt de ruimte gezellig en huiselijk, en het zorgt voor veel privacy.

Blackout & dimout

Bij verduisterende gordijnen heb je 2 opties: blackout & dimout.

Blackout gordijnen zijn 100% verduisterend. Hierdoor is het veel donkerder in je kamer en is het gemakkelijker om bijvoorbeeld in slaap te vallen wanneer het s ‘avonds nog licht buiten is. Ook word je minder snel wakker in de ochtend omdat er geen zon binnengelaten wordt.

Dimout gordijnen verduisteren een ruimte, maar niet tot 100% donker. Bij PAX hebben ze dimout gordijnen die ongeveer voor 80% lichtdicht zijn, wat betekent dat er slechts 20% licht door de stof heen komt. Wanneer je het dus lekker vindt om toch met een beetje licht wakker te worden in de ochtend is dimout een zeer goede optie. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper dan blackout gordijnen. Zie website van raamdecoratie specialiste voor verschillende soort verduisterde gordijnen

Isolerende werking

Verduisterende gordijnen hebben een zeer goede isolerende werking. Dit houdt in dat in de zomer de hitte buiten blijft en in de winter de kou buiten blijft. En wat dan nog extra lekker is, je bespaart ook nog eens op kosten zoals verwarming en airco!

Privacy

Naast dat er geen licht door de gordijnen heen komt, zorg je er ook voor dat er geen pottenkijkers bij je naar binnen kunnen kijken! De blackout gordijnen creëren een atmosfeer met meer privacy.

Bescherming van meubilair

Omdat er geen zon naar binnenkomt door de verduisterende gordijnen, komt er geen zon meer naar binnen. Hierdoor zullen meubels zoals stoelen en banken minder snel verkleuren waardoor die langer mooi zijn en meegaan!

Naast dat je eigen meubilair langer meegaat, gaan de gordijnen zelf ook langer mee. De verduisterende stof zorgt voor extra bescherming tegen invloeden zoals de zon.

Wat moet ik nou kiezen?

Als je de slaapkamer zo goed mogelijk wil verduisteren, dan is blackout de beste optie. Hiernaast zijn blackout gordijnen ook aan te raden voor het breedste kleuraanbod en maximale isolatie. In de zomer ga je warmte in de slaapkamer tegen, en in de winter houd je de kou buiten.

Dimout gordijnen zijn de beste keuze als je jouw slaapkamer wil verduisteren, maar tóch nog een klein beetje licht in de kamer wil. Bovendien zorgt deze zachte gordijnstof voor een meer luxe en sfeervolle uitstraling en het is goedkoper dan blackout gordijnen. Interesse in verduisterende rolgordijnen?

Rolgordijnen schoonmaken?

Wij raden aan om regelmatig je rolgordijnen en duorolgordijnen schoon te maken. Rolgordijnen die erg vuil zijn, zijn namelijk lastiger schoon te maken en vragen meer aandacht dus hoef je er minder lang aandacht aangeven als je het regelmatig een keer schoonmaakt. Goed onderhouden rolgordijnen en duorolgordijnen gaan langer mee.

Rolgordijnen schoonmaken?

Wij raden aan om regelmatig je rolgordijnen en duorolgordijnen schoon te maken. Rolgordijnen die erg vuil zijn, zijn namelijk lastiger schoon te maken en vragen meer aandacht dus hoef je er minder lang aandacht aangeven als je het regelmatig een keer schoonmaakt. Goed onderhouden rolgordijnen en duo rolgordijnen gaan langer mee.

Hoe werkt een rolgordijn?

Het doek bestaat uit een verduisterende, lichtdoorlatende of transparante stof die op een buis zit bevestigd.

Het rolgordijn hangt met steunen aan het plafond of op de muur of kozijn.

Met een bediening zoals een ketting, koord, handgreep of afstandsbediening rolt u het rolgordijn tot de gewenste hoogte.

Bekijk hier alle verduisterende rolgordijnen.