Tips om steeds weer nieuwe outfits te maken

Een leuke outfit verzinnen is in het dagelijkse leven vaak al een hele opgave voor veel mensen, laat staan als het een outfit moet zijn voor een speciale gelegenheid. Zeker bij gelegenheden waar een dresscode geldt, hebben veel mensen er vaak moeite mee om een geschikte outfit te vinden die ze zelfs ook nog eens echt leuk vinden om te dragen. Om voor een bepaalde gelegenheid zoals een bruiloft een leuke outfit samen te stellen, kun je verschillende dingen doen. Natuurlijk kun je je eigen kledingkast induiken voor iets leuks, maar soms kan een nieuw item kopen ook de oplossing zijn. Een petticoat van Tututule is bijvoorbeeld een leuke toevoeging.

Een vollere look creëren

Mocht je uitgenodigd zijn voor een evenement zoals een bruiloft, dan zit daar steeds vaker een dresscode aan vast om deze bruiloft zo mooi mogelijk te laten zijn. Elke keer een volledig nieuwe outfit kopen voor zulke evenementen zal niet iedereen kunnen of willen doen. Toch zul je door het kopen van items zoals een petticoat hele nieuwe outfits weten te creëren zonder hiervoor een gehele nieuwe garderobe voor hoeven te kopen. Een petticoat zorgt namelijk voor een vollere look waardoor een kledingstuk gelijk een heel ander uiterlijk krijgt. Om je outfit een andere draai te geven, kun je er ook voor kiezen om een rok tule te dragen.

Wissel van accessoires

Een andere manier waarop je outfits net iets anders eruit kan laten zien, is door het gebruik van verschillende accessoires. Zo kan een prachtige statement ketting een outfit er compleet anders uit laten zien. Ook kunnen accessoires zoals oorbellen en ringen hier erg goed bij helpen. Mocht je dus bijvoorbeeld vaak naar bruiloften toe moeten, dan hoef je niet elke keer allerlei nieuwe kledingstukken te kopen, maar kun je deze kleding vaker dragen door hier steeds weer andere accessoires bij uit te kiezen. Ook wisselen van schoenen die je bij een outfit aan hebt, kan heel erg leuk zijn om te doen.

Begin bij de basics

Een andere tip om het kiezen van outfits makkelijker te maken voor zowel evenementen als het dagelijkse leven, is om een aantal goede basic items in je kast te hebben. Een aantal goede basic items kunnen zijn: een goed zittende blouse, een zwart jurkje, een blazer en een mooie pantalon. Natuurlijk zijn er ook nog andere basic items die je aan je kledingkast toe kan voegen, maar met de net genoemde items kom je vaak al een heel eind. Naast deze basic items is het dan leuk om een aantal statement kledingstukken toe te voegen, zo kun je elke outfit iets meer laten passen bij je persoonlijkheid.

Een petticoat en panty’s

Zoals al eerder benoemd, kan het dragen van een petticoat onder bijvoorbeeld een mooie jurk een outfit er gelijk al heel anders uit laten zien. Dit komt voornamelijk doordat een rok hierbij veel meer volume krijgt. Naast het dragen van een petticoat, is het dragen van een panty met bijvoorbeeld een leuke print erop ook een goede manier om een outfit een andere sfeer te geven. Voor feestelijke gelegenheden kun je bijvoorbeeld kiezen voor een glitterpanty en bij zakelijke gelegenheden voor een simpele zwarte panty. Er zijn dus genoeg opties om een outfit of kledingstuk er compleet anders uit te laten zien afhankelijk van de gelegenheid.