Wil jij een portemonnee kopen? hier zijn de verschillende opties

Portemonnees zijn essentieel om je geld mee te nemen, maar je kunt er tegelijkertijd je stijl mee uitdrukken. Denk jij erover na om een nieuwe portemonnee aan te schaffen? Ik leg in deze tekst uit wat voor opties er zijn voor welke gebruiken ze geschikt zijn. Er is namelijk zeker een grote variatie aan prijzen en stijlen. Van een checkbox-portemonnee kopen tot een compacte leren portemonnee. Na het einde van deze tekst heb je hopelijk een beter beeld van de verschillende opties en weet je wat bij jou past!

Op zoek naar een compacte portemonnee?

Om te beginnen is er de klassieke bifold-portemonnee. Dit type portemonnee heeft een vouw in het midden van de portemonnee waardoor het opent als een soort boek. De bifold-portemonnee heeft meestal meerdere kaartsleuven en nog een vak voor contant geld. Dit type portemonnee is optimaal voor mensen die niet veel contant geld bij zich hebben en voornamelijk kaarten gebruiken. Ze zijn compact en passen gemakkelijk in een broekzak of in een kleine tas. Een ander populair type voor mensen die zoeken naar een compactere portemonnee is de tri-fold-portemonnee. Deze portemonnee heeft drie secties en vouwt twee keer. Het heeft meestal meer kaartsleuven dan een bifold en heeft vaak een apart vak voor munten.

Portemonnees met meer opslag

Het grote voordeel aan deze tri-fold-portemonnee is dat dit type portemonnee meer opslagruimte biedt dan een bifold, maar nog steeds een compacte portemonnee is. Maar wat nou als je op zoek bent naar een portemonnee die meer opslagruimte biedt? Denk dan bijvoorbeeld aan de checkbook-portemonnee. Dit type portemonnee heeft meestal meerdere kaartsleuven, een vak voor contant geld, een apart vak voor munten en een houder voor een chequeboek. Deze portemonnee is geweldig voor mensen die bijvoorbeeld nog steeds cheques gebruiken en extra opslagruimte nodig hebben voor extra items.

Reisportemonees en modieuze designer portemonnees

Er zijn ook portemonnees die speciaal zijn ontworpen voor reizen, zoals de reisportemonnee. Deze wallet heeft meerdere vakken voor paspoorten, kaarten, contant geld en andere reisdocumenten. Het is ook meestal groot genoeg om een smartphone vast te houden. Dit type portemonnee is erg geschikt voor mensen die vaak reizen en al hun belangrijke documenten op één veilige plek willen bewaren.Tot slot hebben we de designer portemonnees. Deze portemonnees zijn gemaakt door bekende modehuizen en zijn erg kenmerkend doordat ze voorzien zijn van hun merken logo’s. Ze zijn duurder dan gewone portemonnees, maar ze kunnen een geweldig statement maken. Deze portemonnees zijn geweldig voor mensen die van mode houden en graag pronken met hun designer accessoires.

Wat voor keuze maak jij?

Je kan dus wel zeggen dat er veel verschillende soorten portemonnees zijn, en zo heb je ook verschillende materialen en stoffen. Onder vrouwen is de laatste jaren de portemonnee met denim stof erg populair. Ook valt de leren portemonnee heren vaak op als een modieuze keuze.  Het voordeel van portemonnees is dat deze accessoire vaak niet erg aan de prijs is, ondanks dat hij veel belangrijke spullen met zich meedraagt. Dus zit jij te twijfelen wat voor portemonnee je moet aanschaffen voor jouw stijl en behoeftes? dan hopen wij dat deze tekst heeft geholpen bij het maken van de keuze.