Manieren om relatiegeschenken te personaliseren

De reisorganisatie waar je vorig jaar je vakantie bij boekte, geeft je dit jaar Luxe pennen merken van Pen Graveren cadeau, en biedt je ook nog eens een aanbieding aan. Waarom ze dit doen? Met een relatiegeschenk komt een bedrijf onder de positieve aandacht en is de kans groter dat je weer gebruik maakt van hun dienst of weer een bestelling bij ze doet. Ondernemers kunnen met persoonlijke relatiegeschenken een goede indruk maken op hun relaties en (potentiële) klanten. Hoe je je relaties kunt verrassen met geschenken lees je hieronder. Lees dus snel verder!

Online en offline marketing

Personalisatie is een van de belangrijkste aspecten van online marketing. Door data te analyseren kun je je klant een persoonlijk aanbod doen, die volledig afgestemd is op zijn of haar wensen. Hierdoor krijgt de klant altijd een aanbod die past bij zijn behoeften. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat klanten deze persoonlijke aanbiedingen erg waarderen. Hetzelfde kun je ook online doen. Denk bijvoorbeeld aan een brief, flyer of catalogus versturen. Met persoonlijke boodschappen maak je veel meer indruk. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door Montblanc pennen bij Pengraveren op te sturen naar je relatie, bedrukt met je logo of de naam van de klant.

Relatiegeschenken graveren

Je kunt een relatiegeschenk personaliseren door gebruik te maken van verschillende druktechnieken. Allemaal hebben ze hun eigen eigenschappen. Wil je een luxe, maar ook duurzame personalisatie van je geschenk? Graveer je geschenk dan. Er zijn speciale fiberlasers die houten relatiegeschenken kunnen bedrukken, zoals pennen. De opdruk wordt eerst via een pc ingelezen, wat het mogelijk maakt om het kleinste detail van je logo of boodschap zichtbaar te maken. Dit is een goede optie voor geschenken die een grote opdruk nodig hebben of niet gegraveerd kunnen worden.

Relatiegeschenken door middel van digital print

Een geschenk graveren is niet de enige manier om een persoonlijke boodschap aan je klant te geven. Je kunt een geschenk ook personaliseren door middel van digital print. Dit is een relatief nieuwe methode waarbij je iets in fullcolour kunt laten drukken. Het concept werkt bijna precies hetzelfde als een printer. Het voordeel hiervan is dat je overal iets anders op kunt drukken, wat het makkelijk maakt om te personaliseren. Met digital print krijg je altijd een felle of uitgesproken kleur, dus deze geschenken zijn zeer geschikt voor massaproductie of promotiedoeleinden zoals congressen.

Welk relatiegeschenk voor mijn klant?

Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos op het gebied van relatiegeschenken personaliseren. In principe kan elk geschenk bedrukt of gegraveerd worden. Relatiegeschenken laten bedrukken doe je bij speciale fabrikanten. Zij kunnen een persoonlijke touch geven aan een wijnset, maar ook aan een pen of tas. Welk geschenk je je relatie geeft hangt vooral af van je budget, wanneer je het geeft en waarom je het geeft. Iemand die bij je stent op een congres komt staan geef je een ander cadeautje dan iemand die al 10 jaar producten bij je afneemt. Als je twijfelt over een geschikt cadeau, kun je altijd contact opnemen met een expert op het gebied van relatiegeschenken.