Verschillende thema feesten

Feest

Wie houdt er nou niet van een gezellig feestje met vrienden en familie. De één vindt themafeestje vreselijk de ander vindt het geweldig. Voor beide partijen kan je een geweldig themafeest organiseren. Hieronder kan je lezen over kinderfeestjes, tienerfeesten en volwassen themafeesten. Verder worden er enkele tips gegeven wat betreft themafeesten, zodat jij een top feest kunt geven.

Kinderfeestjes

De meeste kinderen houden ervan om zich te kleden als iets anders of als een personage. Bijvoorbeeld een kinderfeestje gepasseerd op Mario kart, een Peppa Pig feestje of superhelden. Er is voor ieder kind een thema wat hij of zij leuk vindt. Ook kan je makkelijk een feestje thuis organiseren door verschillende spellen te spelen met de kinderen. Wat kinderen vaak ook leuk vinden is een piñata. Het is een leuke, kleurrijke decoratie waarin ook nog snoepjes in zitten voor de kids.

Tienerfeesten

Als je zoon of dochter begint te puberen dan wil het al gauw geen themafeesten meer, want dat is kinderachtig. Alleen stiekem vinden veel kinderen het alsnog wel leuk, door bijvoorbeeld een duister thema te nemen rond halloween of carnaval als thema. Dan zullen alsnog veel mensen zich willen verkleden en het super leuk vinden. Je moet het alleen leuk maken voor de tieners.

Volwassen themafeesten

Veel mensen ga nog studeren en hebben zo nu en dan bijvoorbeeld ook foute themafeesten. Die fouten themafeesten kunnen zijn hockey tot tokkie, neon, foute skiparty en nog veel meer feesten. Studenten hebben over het algemeen redelijk vaak een verkleedfeestje. Niet alleen studenten kunnen een thema feestje hebben, maar ook mensen van 40 tot 60. Je bent nooit te oud voor een verkleedfeestje. Carnaval is een goed excuus om ieder jaar even leuk verkleed te gaan. Maar waarom alleen die paar dagen, gooi eens met je verjaardag een themafeest voor je familie en vrienden. Zo kan je ook zeggen dat iedereen in het goud of zilver moet komen, wat ook een thema is. Zo is het ook voor degene die het vreselijk vindt het verkleden een lagere drempel om wel mee te doen aan het thema feest.

Tips

  1. Begin met het uitzoeken voor een datum en locatie. Wil jij het thuis vieren of een locatie? In verschillende steden zijn er locaties waar je feesten en partijen kunt organiseren, bijvoorbeeld een feestlocatie in Almere of een feestlocatie in Utrecht. Als je het feest thuis gaat vieren informeer je buren wel, dat is namelijk wel zo sociaal en kunnen zij er rekening mee houden.
  2. Nodig je gasten ook op tijd uit zodat zij weten wanneer het feestje is, dan kunnen zij er rekening mee houden in hun eigen agenda. Je kunt jouw gasten uitnodigen via een whatsappje, maar je kan ook een uitnodiging maken die bij je thema past bijvoorbeeld via Canva.
  3. Als je speciale taarten of cakejes wilt bestellen wees er dan op tijd bij voor de bakker. Zodat je zeker weet dat die lekkernijen op het feestje aanwezig zullen zijn of andere lekkernijen.
  4. Zorg voor de passende decoraties bij het thema hebt gescoord. Verder zorg ook zelf dat je een outfit hebt die helemaal bij het thema past.
  5. De laatste stap is genieten tijdens het feest!