Je tuin een make-over geven? Lees hier enkele tips

Tuin

Het voorjaar en de zomer komen er weer aan en dat betekent dat de dagen weer langer en ook warmer worden. Ideaal om lekker in je tuin te zitten en te genieten van een goed boek, lekker eten, goed gezelschap en natuurlijk van het zonnetje! Nu de winter voorbij is hebben veel mensen zin om hun tuin een make-over te geven, zodat ze er extra van kunnen genieten als het mooie weer straks zijn intrede doet! Lees hier dan ook enkele tips die je misschien kunnen helpen wanneer je je tuin een make-over wil geven!

Een grote schoonmaak

Ja, je leest het goed: schoonmaken! Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een make-over, maar wel goed om te doen. Veeg alle bladeren in je tuin bij elkaar, haal het onkruid weg en maak eventueel je tegels goed schoon. Op deze manier ziet je tuin er gelijk een stuk frisser uit en is hij ook gelijk al wat meer klaar voor de zomer.

Nieuwe tuinmeubels

Heb je al jaren dezelfde tuinmeubels, maar zitten deze eigenlijk niet zo lekker meer? Dan ben je toe aan iets nieuws. Kijk goed waar je behoefte aan hebt: vind je het fijn om lekker te ontspannen? Dan is een lounge-set misschien iets voor jou. Vind je het juist gezellig om lekker lang te tafelen? Zorg dan voor een mooie eettafel met comfortabele tuinstoelen. Ideaal voor een avondje barbecueën! Ook de kleur van het meubilair doet veel met de sfeer van je tuin. Denk goed na over de kleuren die jij mooi vindt en je zult zien dat je tuin er gelijk als nieuw uitziet!

Een schutting

Kun je altijd bij de buren in hun tuin kijken en wil je graag iets meer privacy? Een schutting kan wellicht dan de oplossing zijn! Je kunt deze zelf in elkaar zetten, maar je kunt dit ook laten doen. Zorg er in ieder geval voor dat de maat klopt, de locatie en dat de schutting recht komt te staan. Ook is het belangrijk om rotting van de schutting te voorkomen. Dit kun je doen door om de palen, waar je de schutting tegenaan plaatst, heen een PVC-buis met een grotere diameter te plaatsen.

Verlichting en decoratie

Vaak begin je je avondje met vrienden of familie gezellig in je tuin, maar wanneer het donker wordt, verplaats je toch naar binnen. Dat hoeft natuurlijk niet, als je voldoende verlichting hebt in je tuin! Zorg voor sfeervolle verlichting door bijvoorbeeld een lichtsnoer. Zo kun je langer genieten van de lekkere buitenlucht! Zorg daarbij voor leuke decoratie als kussens of een buitenkleedje, en het wordt een avond die je vast niet snel meer zult vergeten!