Gaat je gehoor achteruit? laat je gehoor testen!

gehoor

Wanneer je slechter gaat horen is dit altijd vervelend. Maar gelukkig kun je er tegenwoordig van alles aan doen. Hiervoor moet je wel eerst de eerste stap nemen. Dit is natuurlijk de gehoortest. Voor veel personen is dit een lastige eerste stap, maar dit is een stuk eenvoudiger geworden dankzij de online gehoortest!

Niet direct een afspraak maken

Een gehoortest doe je in principe altijd bij een audicien. Dit zijn professionals die je alles kunnen vertellen over het oor en gehoor. Misschien vind je het maken van een afspraak toch nog even iets te veel. Het wordt dan allemaal wel heel serieus ineens. Dit is natuurlijk helemaal niet erg en als jij er zo over denkt is het internet de oplossing voor jou.

Je kunt nu namelijk een online gehoortest afnemen. Dit gaat ontzettend makkelijk en je kunt het altijd afnemen, gewoon in het comfort van je eigen huis. Je hoeft nergens heen en je hoeft geen afspraak te maken op een moment dat het jou eigenlijk net niet uitkomt. Het enige wat je nodig hebt is een apparaat met internet en het liefst een set oordopjes, waar je normaal ook muziek mee luistert.

De voor en nadelen

Een online gehoortest is dus snel en eenvoudig af te nemen. Het scheelt veel tijd en kun je altijd overal doen. Toch is er ook nog wat voor te zeggen om gewoon bij de audicien langs te gaan. Een gehoortest die je online afneemt, geeft namelijk geen doorslaggevende uitslag. Het is dan ook niet bedoeld om je een definitief antwoord te geven over of je gehoorbeschadiging hebt of niet. Het is puur bedoeld als richtlijn en geeft dus slechts een indicatie. Het is wel een goede stok achter de deur voor als je al twijfelde om een afspraak te maken.

Komt uit jouw gehoortest nu als resultaat dat je waarschijnlijk gehoorschade hebt? Maak dan alsnog een afspraak bij de audicien. Zij nemen opnieuw een test bij je af. Deze testen zijn nog veel preciezer en kunnen beter meten in hoeverre je gehoor beschadigd is. Ook geeft een online test geen advies over wat je verder moet doen. Het kan geen gehoorapparaat of andere mogelijkheden voor je adviseren. Een afspraak is dus nog steeds cruciaal als jij denkt dat je gehoorschade hebt. Het doen van een gehoortest online is echter wel de eerste stap op weg naar beter horen.