Tips om je huid te reinigen

Als je last hebt van een onreine huid, dan is het heel goed te begrijpen dat je wel eens nadenkt over het huid reinigen. Dit klinkt vaak simpeler dan dat het daadwerkelijk is. Zo is het belangrijk om te weten dat een bepaalde reiniger wel past bij je huidtype en huidconditie. In deze blog worden er daarom enkele nuttige tips aangedragen wanneer het gaat om het reinigen van je huid. 

Let op de actieve stoffen

Indien je een reiniger voor je huid aanschaft, is het niet nodig dat het al te veel ingrediënten bevat. Dit omdat het grootste deel ervan weggespoeld wordt. Wel is het zo dat je diverse technieken kan toepassen om ervoor te zorgen dat de actieve stoffen wel blijven vastklampen op de huid. Dit kun je doen door de ingrediënten in kleine bolletjes van fosfolipiden, polymeren of silicoon in te kapselen. Het komt erop neer dat je liever kunt kiezen voor actieve ingrediënten in toner, moisturizer of exfoliant.  

Een milde reiniger

De juiste reiniger kopen voor je huid is ook belangrijk.  Een goede tip is om gebruik te maken van een milde reiniger, ongeacht wat voor  huid je hebt. De meeste mensen die een dikkere huid hebben maken steeds de fout om niet voor een milde reiniger te kiezen. Indien je voor een ander product dan de milde reiniger kiest, loop je het risico dat je huid óf beschadigd raakt of zal uitdrogen. 

Op de juiste manier reinigen

Op de juiste manier reinigen is enorm belangrijk als je een gevoelige huid hebt. Als dat het geval is kun je ervoor kiezen om de reiniger te laten schuimen. Additionele tips die je kunt toepassen is nooit naar bed te gaan zonder dat je je gezicht reinigt. Wrijf niet in je gezicht, maar dep het droog. Gebruik hierbij altijd lauwwarm water. Verder moet je ook erop toezien dat je gebruik maakt van gerenommeerde merken zoals Image Skincare. Producten van Image Skincare kopen geef je de zekerheid dat je te maken hebt met items die inderdaad voorziet in het onderhoud van je huid. Indien je in het ongewisse ben over een een huidproduct of item kun je altijd informatie opvragen bij de shop waar je deze koopt.