Wat is een rolsteiger en welk nut heeft dit hulpmiddel?

Het goed inplannen en organiseren van een grote verbouwing, zoals een dakkapel op je woning zetten, een schilderbeurt van de buitenkozijnen of een gevelrenovatie, vereist een hoop voorbereiding. Een van de materialen en hulpmiddelen die bij dit type werkzaamheden (op hoogte) nodig zijn, is de rolsteiger. Een rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net en die voor hoogte werkzaamheden inzetten, heeft veel nut als je snel, veilig en effectief jouw verbouwing wilt uitvoeren. Maar wat is een rolsteiger precies? En welke meerwaarde heeft dit hulpmiddel als er een bouwproject, renovatie of soortgelijk werk op hoogte op de planning staat? In dit artikel geven we je het antwoord op deze vragen.

Wat is dat precies: een rolsteiger?

Een rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net is een slimme keuze, maar wat is een rolsteiger precies voor hulpmiddel? Een rolsteiger is een speciale hoogte constructie voor buiten of binnen gebruik, dat bestaat uit meerdere platform waardoor er op de gewenste hoogte gewerkt kan worden. Typerend voor een rolsteiger in vergelijking met een standaard steiger, zoals een gevelsteiger, is het feit dat rolsteigers over wielen beschikken. Hierdoor kan de stellage gemakkelijk verplaatst worden als dat wenselijk is. Een rolsteiger is dus geen vaste steiger installatie die aan een gevel wordt vastgemaakt, maar een mobiel type steiger.

Een rolsteiger mag ook door bouwvakkers en klussers opgebouwd worden

Het grote voordeel van een rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net en die gebruiken, is dat een rolsteiger opgezet mag worden door een bouwvakker met ervaring. Rolsteigers zijn kleiner en lichter dan vaste steigers. Kies je voor een vaste steiger, zo is wettelijk bepaald, dan mag die alleen opgebouwd worden door een professionele steigerbouwer. Dat betreft een vakman die een certificaat Steigerbouwer A of een certificaat Steigerbouwer B kan overleggen als daarnaar gevraagd wordt door een bouwinspecteur.

Enkele voordelen van een rolsteiger

Rolsteigers hebben in vergelijking met vaststaande steigers hun mobiliteit als voordeel. Je kunt ze snel en gemakkelijk verplaatsen, wat bijvoorbeeld handig is bij een gevelrenovatie over de volle breedte van je woning. Fijn is verder dat ze een stuk lichter en kleiner zijn dan de grote gevelsteigers. Hierdoor kun je ze relatief eenvoudig opzetten en afbreken. Ook is het vervoer van een eigen rolsteiger eenvoudiger dan bij een grote gevelsteiger. Redenen genoeg om een rolsteiger te kopen.