Waar moet ik op letten bij het kopen van een eettafel?

De aankoop van een eettafel is iets waar veel mensen, om een eufemisme te gebruiken, niet dagelijks mee bezig zijn. Eettafel koop je namelijk om decennialang mee te gaan. Een eettafel vervangen is daarom een zeldzaamheid. Maat stel dat je, om welke reden dan ook, een nieuwe eettafel nodig hebt: hoe kies je dan weloverwogen een goed exemplaar? Het aanbod eettafels bij meubelzaken, zoals Epoxy Studio, is namelijk indrukwekkend groot. En dat kan kiezen behoorlijk frustrerend maken. Als je goed doordacht te werk gaat, wordt een keuze maken uit de vele soorten en types eettafels die er tegenwoordig zijn, echt een stuk gemakkelijker. In dit artikel kun je daarom lezen waar je goed op moet letten bij het kopen van een eettafel. Doe je voordeel met onze adviezen!

Hoe hoog moet de gewenste eettafel zijn?

Realiseer je bij de aankoop van een eettafel, bijvoorbeeld een stijlvolle epoxy eettafel, dat lang niet alle eettafel dezelfde hoogte hebben. De hoogte van tafels kan dus variëren. Voor optimaal zit- en eetgemak en om je stoelen goed onder tafel kwijt te kunnen, is het cruciaal dat de eettafel niet te laag maar ook zeker niet te hoog is. Meestal varieert de tafelhoogte van 74 tot 78 cm. Kies voor de hoge variant als jij en/of huisgenoten langs zijn, maar zeker ook al je geregeld visite van een lang persoon krijgt die bij jou/jullie komt eten.

Het materiaal en de constructie van de eettafel

Qua materiaalsoorten is er ook veel keuze aan eettafel. Denk goed na over wat je precies wilt. Zo kun je een epoxy eettafel goed gebruiken in zowel een modern, als in een authentiek interieur. Een groot voordeel van een epoxy tafelblad is dat deze eenvoudig en snel schoon te maken zijn. Ook een houten tafel is een optie. Voordelig aan hout is dat dit duurzaam materiaal is en deze tafels lang meegaan. Ook de natuurlijke look van houten eettafels is een pluspunt. Naast deze tafel types zijn er ook nog tafel van aluminium, glazen tafels, kunststof tafels en combinaties van deze grondstoffen. Er is dus keuze genoeg. Bepalend bij je keuze moet zijn of de tafel bij jouw interieurstijl past of niet! En natuurlijk moet de tafel stevige poten hebben en een solide constructie, bijvoorbeeld van hout of staal.