3 praktische tips om je huis snel te verkopen

Een huis verkopen doe je niet alle dagen. Maak dat je de geboden kansen met twee handen gaat grijpen. Het is op de eerste plaats belangrijk bij snel je huis verkopen in Utrecht en omstreken dat je potentiële kopers op de juiste manier benadert. Daarnaast moeten de geïnteresseerden onder de indruk zijn van de woning bij de eerste bezichtiging. Je zal de geïnteresseerden bij wijze van spreken omver moeten blazen. Door het in acht nemen van deze 3 praktische tips vergroot je de mogelijkheid om je huis sneller te verkopen.

#1. De prijs van de woning bepalen

Snel je huis verkopen staat of valt met de vraagprijs. Een realistisch prijskaartje van de woning bepaalt of je het vastgoed makkelijk kunt verkopen of niet. Probeer eerst in de buurt te kijken welke vergelijkbare huizen te koop staan en bekijk de vraagprijzen. In de meeste gevallen wordt een verkoopstrategie gehanteerd met een hogere prijs zodat je tijdens het onderhandelen een marge hebt om naar beneden te gaan. Verlies niet uit het oog dat de eerste week dat je je huis aanbiedt, heel cruciaal is om potentiële kopers te lokken.

#2. Plaats je woning zo perfect mogelijk online

De tijd van pottenkijkers in de etalages van de vastgoedmakelaars is definitief voorbij. De dag van vandaag gebeurt snel huizen verkopen Utrecht op internetplatforms. Tegenwoordig ligt de lat vrij hoog om met een perfecte presentatie voor de dag te komen. De omschrijving van je huis moet zo gedetailleerd mogelijk worden weergegeven en bijhorende foto’s zijn van cruciaal belang. Maak niet de fout dat de ruimtes rommelig en niet opgeruimd erbij liggen.

#3. Breng je woning in een perfecte staat

Zoveel kansen krijg je niet om snel je huis te verkopen. Neem de kans met beide handen als je potentiële kopers over de vloer krijgt om het huis te bezichtigen. Ga er vanuit dat elke bezoeker een koper kan zijn. Maak niet alleen dat je huis er netjes en opgeruimd uitziet, maar maak je woning grondig schoon en zie dat de tuin er niet verwaarloosd bij ligt. Voorkom een verfgeur want achterdochtige potentiële kopers denken dat je een bepaalde lekkage wil verdoezelen. Ook de tactiek van een taart bakken om geuren niet te laten opvallen in de woning, is iets wat tegenwoordig niet meer aan de orde is en zorgt zelfs voor een averechts effect.