Raamdecoratie in al zijn glorie

gordijnen

Een artikel wat vaak als laatste optie wordt beschouwd of amper over nagedacht wordt is raamdecoratie. Dit terwijl je juist je inrichting ideaal ermee af kan maken of opnieuw kan stijlen met raamdecoratie. Heb je zwarte gordijnen en zin in een frisse look in je huis? Kies dan voor de verandering eens voor lamellen, of zijn nieuwe houten jaloezieën wat voor je? Heb je een strak ingericht en modern huis en wil je het net wat meer huiselijks geven? Kies dan voor gordijnen of varieer eens met lamellen. Wat je wilt hangt volledig af van je waar je woont en wat je stijl is. Bij deze krijg je van ons een aantal tips die je keuze makkelijker maken.

Gordijnen die je huis verfijnen

Gordijnen zijn de meest gangbare raamdecoratie. Wij vermoeden dat er geen huishouden is die nooit een gordijn heeft gezien. Maar dat terzijde. Of het nu is om je slaapkamer te voorzien van verduisterende gordijnen voor je welverdiende nachtrust of gordijnen voor in je woonkamer om dat chique gevoel aan je huiskamer te geven. De keuze is geheel aan jou en wat bij je stijl past. Ook een aangename optie zijn inbetween gordijnen. Deze laten voldoende licht door en geven je toch privacy omdat je lastig naar binnen kunt gluren. Handig dus als je geen zin hebt in pottenkijkers.

Eventueel overweeg je rolgordijnen die net wat strakker passen in je raam. Ook zijn er plisségordijnen die je zelf laten bepalen waar je ze wilt laten zakken in je raam en hoeveel lichtinval je wilt hebben. Wat een goede optie is om te overwegen is je gordijnen op maat te laten maken. Dit zorgt ervoor dat wat voor gordijnen je ook kiest je zelf geen rompslomp meer ondervindt met het pas, meet, knip en naaiwerk bij ontvangst van je nieuwe gordijnen. Wel zo fijn en vrijwel altijd passend zodat je makkelijk en snel kunt genieten van je nieuwe aanwinst.

Hout timmert aan de weg

Wat steeds vaker gebruikt wordt is hout als raamdecoratie en dat is niet voor niets. Hout heeft een natuurlijke uitstraling, is verantwoord en heeft een lange levensduur. Ook kun je er zelf mee variëren en als je een nieuw kleurtje wilt dit makkelijk zelf doen. Houten jaloezieën zijn ook sterk en stevig en kunnen wel een stootje hebben. Ook sluiten ze netjes aan op elkaar als je ze dicht doet en zorgen voor degelijke isolatie van de ramen door hun dikkere structuur ten opzichte van andere soorten jaloezieën. Wil je iets natuurlijks in huis wat stevig is en een lange levensduur heeft? Kies dan eens houten jaloezieën. Eindeloos mee te variëren en het geeft je interieur een natuurlijke look. Hout timmert letterlijk en natuurlijk aan de weg wat ons betreft!