weer actief mee kunnen doen aan gesprekken? Zorg voor een passend hoortoestel

hoortoestel

Vaak heb je het eerst niet eens door. Maar op den duur begin je toch te twijfelen. Op een gegeven moment heb je het idee, dat je steeds vaker vraagt wat iemand nou heeft gezegd. Vooral in groepssituaties merk je dat het steeds lastiger wordt om iemand te verstaan. Gesprekken lijken in elkaar over te lopen of alles vervaagd in één grote ruis. Dit is erg vervelend, maar overkomt ontzettend veel mensen. Je bent zeker niet de enige! Een  aho hoortoestel kan in deze situatie voor jou de ideale uitkomst zijn.

Jouw eerste stap naar het perfecte hoortoestel

Een hoortoestel is niet iets waar je al te simpel over moet denken. Je pakt het niet even bij een audiowinkel, naast de koptelefoons. Er gaat enige tijd in zitten. Dit is uiteraard allemaal met een reden. Jij wilt het perfecte hoortoestel. Deze moet perfect zitten en je zo goed mogelijk helpen om weer te horen als vanouds.

In principe begin je altijd met een hoortest. Deze kun je online of bij de audicien afnemen. Online gaat erg gemakkelijk gewoon vanuit je woonkamer. Het nadeel hieraan is echter dat je na deze test, alsnog niet zomaar een hoortoestel kunt halen. Een online hoortest is geeft namelijk alleen een indicatie van mogelijke gehoorschade. Het is dus zeker geen vervangen voor een test in de fysieke winkel!

Je doet er dus goed aan om als eerste stap direct een fysieke afspraak in te plannen. Dan wordt je door een echte audicien geholpen, welke je veel beter en veel passender advies kan geven dan een online test ooit kan doen.

Een afspraak in de winkel

De hoortest bij de audicien is zeer uitgebreid. met behulp van speciale meetapparatuur worden verschillende tests bij je afgenomen. Dankzij deze tests kan op een gedetailleerd niveau gecontroleerd worden of en in hoeverre jij gehoorschade hebt.

Wanneer dit zo is wordt jou een hoortoestel aangemeten dat precies bij jouw behoeftes past. Gehoorschades lopen namelijk flink uiteen, maar ook jouw persoonlijke behoeftes kunnen anders zijn. Zo heb jij een andere pasvorm nodig dan je partner of vrienden. Het is belangrijk om een hoortoestel te hebben dat perfect past, zodat je het ook niet na een uur alweer uit wilt doen.

Kies daarom altijd om een professionele test te laten doen. Dan ben je er tenminste van verzekerd dat een hoortoestel altijd op maat is en naar jouw behoeftes.