Een tuin inrichten? Dat doe je zo!

Tuin

Ga jij verhuizen en krijg je nu een woning met een tuin? Wat heerlijk! Je zult het beeld van een warme zomeravond met lekker eten in je tuin, met gezelligheid en vrienden om je heen, vast al voor je zien. En dat begrijpen wij maar al te goed! Maar geef toe: dat eten smaakt natuurlijk extra lekker wanneer je dit kunt doen in een tuin die helemaal naar jouw wensen is ingericht! In dit artikel geven we je dan ook tips om je tuin op de juiste manier in te delen.

Werk met perspectief

Dit is een term die je vaak hoort, maar toch weten veel mensen niet wat dit betekent. Dat is na het lezen van deze tip verleden tijd! Een voorbeeld is namelijk om een pad aan te leggen in je tuin, en het pad aan de achterkant van je tuin iets smaller te maken, dan lijkt het alsof het pad verder weg ligt. Hierdoor lijkt je tuin langer. Deze tip kan handig zijn voor tuinen die klein zijn en rechthoekig.

Maak verschillende hoeken

Het geef een dynamisch en speels effect om in je tuin verschillende hoeken aan te leggen. Dit kun je doen door de hoeken in je tuin af te schermen door er planten of bomen te plaatsen of door bochten aan te leggen. Na elke bocht kom je dan weer voor een nieuwe verrassing te staan. Na elke bocht of in elke hoek kun je kiezen voor een ander doel: een hoek waar je een tafel neerzet en waar je lekker kunt eten, en in een andere hoek een ontspannen bankje of een heerlijke hangmat met standaard, waar je lekker afgezonderd een boek kunt lezen of kunt genieten van de rust en stilte om je heen. In een andere hoek kun je bijvoorbeeld een moestuin aanleggen, of bloemen in mooie kleuren. Op die manier is je tuin voor leuker dan één stuk dat er hetzelfde uitziet.

Benut de hoogte

Veel mensen denken niet aan de hoogte wanneer ze hun tuin indelen. Toch is het aan te raden dit wel te doen. Tegen een schutting kun je bijvoorbeeld een groen wand gaan maken met verschillende bloemen. Dit staat erg sfeervol. Ook kun je bomen of planten zaaien die verschillende hoogtes krijgen. Op die manier ziet niet elke plant er hetzelfde uit in je tuin.

Licht

Ook de verlichting is belangrijk in je tuin. Je wilt natuurlijk niet dat je vrienden langskomen op een mooie zomeravond, maar dat jullie elkaar niet kunnen zien omdat je geen verlichting hebt! Denk daar dus goed over na en denk ook wat je wel en niet wil verlichten in je tuin. Wil je de hele tuin kunnen zien? Of alleen bepaalde delen? Een overbelichte tuin is natuurlijk niet waar je op zit te wachten.

Veel succes met het inrichten!