Een tuin tot je beschikking? Let dan ook op deze zaken!

Tuin

Heb jij een tuin tot je beschikking maar weet je niet goed hoe je deze kunt indelen of waar je op moet letten? Begrijpelijk! Bij een tuin komt natuurlijk van alles kijken. In dit artikel geven we je enkele handvaten. Hierdoor kun je hopelijk genieten van je fijne tuin!

Een moestuin

Als je groene vingers hebt, is het aan te raden een moestuin aan te leggen! Op deze manier ben je goed bezig voor het milieu en daarnaast is het leuk om te doen. En geef toe: het is toch het fijnst dat je weet waar je eten is verbouwd en wat er mee is gedaan? In een supermarkt is dat niet altijd het geval. Zoek een goede plek in je tuin uit en zorg ook voor geschikte grond. Sla, wortel, spinazie en bonen zijn groenten die relatief makkelijk te telen zijn. Ook kruiden zoals lavendel, bieslook en rozemarijn zijn een verstandige keuze als je begint met een moestuin. Het is het verstandigst om met je moestuin te starten na de vorstperiode, dus in het voorjaar.

Onderhoud

Als je tuinieren als hobby ziet is het geen probleem om je tuin te onderhouden. Maar niet iedereen heeft hier natuurlijk zin in. Gelukkig bestaan er ook tuinen die weinig onderhoud met zich mee brengen. Kies bijvoorbeeld voor kunstgras. Dat heeft niet het onderhoud dat een strakke groene tuin van gras met zich meebrengt. Ook is het aan te raden om grote tegels neer te leggen in je tuin. Als je namelijk voor kleine tegels kiest, heb je met veel onderhoud te maken. Dat komt doordat er dan veel onkruid tussen de voegen doorgroeit. Met grote tegels heb je daar minder last van. Ook kun je in je tuin een waterschaal neerzetten, als alternatief voor een vijver. Een vijver is veel werk, maar met een waterschaal heb je daar minder last van. Vogels kunnen zich wassen in deze schaal en kunnen er uit drinken. Zo zorg je toch voor leven en gezelligheid in je tuin!

Schrikdraad

Heb jij een tuin tot je beschikking en grenst dat aan een gebied waar ook veel dieren lopen? Het kan een idee zijn om dan een schrikdraadapparaat te kopen. Mensen gebruiken schrikdraad namelijk in hun tuin om dieren buiten te houden, of juist eigen dieren binnen te houden. Wanneer een dier het schrikdraad aanraakt, krijgt het dier een schok. Hierdoor zal het dier niet verder gaan lopen en blijft het dus in de ruimte waar jij wil dat het dier zich bevindt. Het is natuurlijk belangrijk dat de dieren veilig ergens kunnen staan. Daarom is het raadzaam om het schrikdraad eerst goed te controleren, voordat je het bij de dieren zet.