De regels voor een uitbouw: waar moet ik rekening mee houden?

Veel mensen willen graag gaan uitbouwen. Een uitbouw is voor veel mensen een gunstige oplossing. Zo creëer je gemakkelijk extra ruimte. Echter komt er veel kijken bij het uitbouwen van je woning. Het brengt veel meerwaarde mee, maar zorgt ook voor een hoop puin. Je moet alles ook goed controleren en plannen. Het controleren van de regels is belangrijk of jij vergunningsvrij kan gaan uitbouwen. Wil jij nou ook zo’n efficiënte uitbouw in Amsterdam, De Aanbouw Expert kan jou daar dan bij helpen. Zij laten jouw wensen werkelijkheid worden!

Wat zijn de regels waar je rekening mee moet houden bij een uitbouw?

Wanneer je er voor kiest om uit te bouwen komt er veel meer bij kijken dan je waarschijnlijk denkt. Bij een uitbouw gelden een paar regels. Het is dus niet mogelijk om zomaar jouw plan uit te werken. Een uitbouw dient te voldoen aan bepaalde regels. Dit vermijdt ook ruzie met de buren. Bij sommige uitbouwingen heb je zelfs vergunningen nodig. Je wilt er natuurlijk niet pas achteraf achter komen dat de uitbouw niet mogelijk is. Een uitbouw mag alleen op je eigen erf. Wil je een uitbouw aan de voorkant van de woning, dan heb je altijd een omgevingsvergunning nodig. Aan de zijkant van de woning geldt de regel dat de uitbouw minimaal één meter achter de voorgevel geplaatst moet worden. Bij een uitbouw is het aan alle kansen niet mogelijk om twee meter van de erfgrens ramen te plaatsen die direct uitkijken op de buren. Grenst jouw achtertuin aan op een openbaar gebied, dan moet de aanbouw een meter terug grenzen. Houd met deze regels altijd rekening. 

Hoe groot mag mijn aanbouw zijn? 

Een aanbouw mag zonder vergunning nooit hoger zijn dan vijf meter. Dit houdt in dat het dus niet mogelijk is om een uitbouw op de bovenverdieping te hebben. Je moet er ook rekening mee houden dat een uitbouw zonder vergunning nooit 30 cm boven de hoogte van de eerste verdieping mag uitsteken. Ook is het niet mogelijk op een verdieping te plaatsen op de aanbouw. Er zit wel een verschil in deze regels als je de uitbouw wel met een vergunning gaat doen. Je kan dus niet zomaar aan een uitbouw beginnen. Je moet met een hoop regels rekening houden. Verzamel voordat je jouw plan werkelijkheid wilt maken eerst alle gegevens die belangrijk zijn bij het proces.