Veel gestelde vragen over slotenmakers

Consumenteneducatie is niet alleen belangrijk voor de consument, maar natuurlijk ook voor het bedrijf. Door de consument goed te informeren, kunnen grote prijsschommelingen en onnodige reizen, telefoontjes en toeslagen worden voorkomen. Aan de zakelijke kant is het gemakkelijker als de consument is voorbereid met de kennis en alle benodigde documenten om het proces soepeler te laten verlopen.

Als ik uit mijn auto ben buitengesloten, welke documenten of informatie heb ik dan nodig om een slotenmaker te kunnen krijgen?

Meestal moet je een bewijs hebben dat je inderdaad de eigenaar van het voertuig bent. Een bewijs van registratie van de dealer is vaak een vereiste. Je hebt zeker je VIN-nummer, het automerk en het model van de auto nodig omdat dit waardevolle informatie geeft over de slot- en sleuteltechnologie van je auto.

Hoeveel kost het programmeren van transpondersleutels?

In het algemeen is “Hoeveel kost het?” altijd de hoofdvraag (en terecht). We zouden willen dat we je een concreet antwoord konden geven, maar het hangt echt af van de autofabrikant, het model van de auto en waar je naartoe gaat voor de programmering van de transpondersleutel. Je moet echter wel rekenen op enkele honderden euro’s, zelfs als je een postorder met blanco transpondersleutels bestelt. Het vereist speciale machines en computers en zelfs dealers hebben deze meestal niet ter plaatse.

Bij slotenmaker-24 zullen onze klantenservicemedewerkers en partners met je samenwerken om de kosten te splitsen en je de meest kosteneffectieve optie te geven. Over het algemeen kunnen de prijzen van 145 – 280 euro variëren, maar kunnen ook hoger uitvallen voor meer geavanceerde beveiligingsvoertuigen. Wij werken doelbewust samen met technici die over de nieuwste technologieën beschikken om de programmering van transpondersleutels ter plaatse uit te kunnen voeren.

Waarom kan ik niet gewoon naar een bouwmarkt gaan om een duplicaat sleutel voor mijn auto of huis te maken?

Dat kan, maar misschien werkt het niet. Bouwmarkten zijn niet echt actief op het gebied van sloten en sleutels en hebben meestal sleutelsnijmachines van mindere kwaliteit. De machines van slotenmakers kunnen vele uitstekende duplicaat sleutels produceren, terwijl de machine van de bouwmarkt doorgaans niet verder meer dan drie goede duplicaat sleutels kan vervaardigen.

Voor meer informatie, bezoek de website van Sleutelmaker Almelo