Zes tips die je moet weten voordat je een loodgieter inhuurt

Er zijn veel belangrijke factoren bij het bepalen van de juiste loodgieter voor jouw behoeften. Veel mensen zien bij het zoeken van de juiste loodgieter bepaalde criteria over het hoofd. Dit kan een dure fout worden en vaak leiden tot meer betalen dan zou moeten. We hebben hieronder de belangrijkste factoren voor het vinden van de beste loodgieter voor je op een rijtje gezet.

Certificering

Dit is een belangrijk aspect van elke loodgieter en hoewel je zou verwachten dat een loodgieter gecertificeerd moet zijn, is het altijd een veilige optie om eerst contact met hen op te nemen. 

Zijn ze ‘betrouwbaar’ en hebben ze een aansprakelijkheidsverzekering

Betrouwbaar zijn en een aansprakelijkheidsverzekering hebben zijn termen die we niet alleen gebruiken om aan te geven of een loodgieter je een betrouwbare dienst kan leveren, op tijd zal zijn en kwaliteitswerk zal bieden, maar ook of hij aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele problemen, die tijdens het werk kunnen optreden. Een goede manier om hier achter te komen, is door eerdere klanten van de loodgieter te vragen en contact met hen op te nemen voor wat achtergrondinformatie over hoe de service is verlopen.

Geven ze garantie

Dit is een must. Het is van vitaal belang om een potentiële loodgieter te vragen naar hun garantie, zodat je weet dat je een service van topkwaliteit krijgt. Als ze geen garantie bieden, vraag er dan om of vergeet ze op een andere manier.

Hun presentatie

Neem nota van de presentatie van de toekomstige loodgieter. Hoe kleden ze zich? Zijn ze welgemanierd? Zijn ze vriendelijk en professioneel in hun manier van werken? Deze factoren lijken misschien kieskeurig, maar vaak zal het gedrag een weerspiegeling van de werkhouding zijn.

Ervaring

Het is een goed idee om te weten hoe ervaren een loodgieter is voordat je besluit om met hem in zee te gaan. Bekijk hun geschiedenis op hun website of vraag ze gewoon hoe lang ze al in het vak zitten. Een onervaren loodgieter kan tot grote problemen leiden, wat je uiteindelijk meer geld kan gaan kosten.

Prijzen

De typische kosten voor een loodgieter in Nederland variëren van ongeveer 50-75 euro per uur. Houd er echter rekening mee dat er reiskosten in rekening worden gebracht en dat je mogelijk ook materialen moet kopen.

Neem contact op met loodgieter.mobi24 uurs service loodgieter Amsterdam, voor meer informatie over loodgieter diensten.