Verhuizen naar een mantelzorgwoning, hoe pak je dat aan?

verhuzien

Wanneer je niet meer voor jezelf kan zorgen, kan het nodig zijn om te verhuizen naar een mantelzorgwoning. Een mantelzorgwoning is een woning die speciaal is ingericht om jou op de best mogelijk manier te verzorgen. Het is hierbij wel nodig om je spullen en meubels mee te nemen, want deze wil je natuurlijk niet achterlaten. Wanneer je verzorging nodig hebt, dan kan je natuurlijk niet zelf de verhuizing verzorgen, maar wat kun je dan wel doen? Je vindt het antwoord in dit artikel. 

De verhuizing uitbesteden

Een van de beste keuzes die je kan maken, is het uitbesteden van de volledige verhuizing aan een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in woningontruimingen en inboedel laten opruimen. Dat heeft ermee te maken dat je bij het inschakelen van zulke bedrijven zelf helemaal niets hoeft te doen. Deze bedrijven beschikken over de middelen, het personeel en de passie om jouw verhuizing volledig te verzorgen. Je hoeft zeker niet bang te wezen dat spullen of meubels beschadigd raken, want zij zijn specialisten op het gebied van verhuizingen. Houd er wel rekening mee dat het uitbesteden van een verhuizing aan de dure kant kan zijn. Daarom is het ook belangrijk om de verschillende bedrijven te vergelijken op prijs. 

Het schoonmaken van je oude woning uitbesteden

Als je moet verhuizen naar een mantelzorgwoning, dan is het belangrijk om de volledige woning ook weer schoon te maken. Dat heeft ermee te maken dat de woning verkocht of verhuurd moet worden. Je kan een woning sneller verkopen als deze schoongemaakt is en ook vindt een huurbaas het fijn als de woning is schoongemaakt. Schoonmaken kan je natuurlijk niet zelf doen als je verzorging nodig hebt, maar gelukkig zijn er wel talloze bedrijven die je daarvoor kunt inschakelen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan Actie Schoonmaken

Vraag om hulp bij het uitpakken van de spullen

Wanneer je klaar bent met het verhuizen, dan is het natuurlijk ook nodig om de spullen weer uit te pakken. Wanneer je verzorging nodig hebt, dan kun je dit onmogelijk zelf doen. Het is namelijk zwaar en moeilijk werk. Het is daarom ook van groot belang dat je de spullen door iemand anders laat uitpakken. Dit kan een kennis of een familielid zijn, maar ook kan je dit uitbesteden aan een mantelzorger.