Waarom je juist een herder verzekeren zou

Vaak denken we niet voldoende na over het verzekeren van onze huisdieren, toch is het handig hier eens een beetje aandacht aan te schenken. Zo is een herder verzekeren echt niet zo gek en het levert je ook nog eens wat leuke voordelen op. Nu denk je misschien, waarom zou ik mijn herder verzekeren en wat voor voordelen levert dit dan op? Niet zo een hele gekke vraag, maar heb jij wel eens te maken gehad met de torenhoge rekeningen bij de dierenarts? Als dit het geval is, dan voel je waarschijnlijk al wel aankomen waarom het juist verstandig is je herder te verzekeren. Ben jij al bekend met de voordelen van een verzekering voor honden of is dit voor jou nog totaal onbekend?

De voordelen van een herder verzekeren

Je herder verzekeren heeft meer voordelen dan je dacht. Want mochten er zich gezondheidsproblemen voordoen en jij met je herder naar de dierenarts moet, dan zul je zien dat de rekening voor jou minder hoog is als jij verzekerd bent. Natuurlijk kost de verzekering voor je herder een bepaald bedrag per maand, maar deze wegen niet op tegen de facturen die jij bij de dierenarts gepresenteerd krijgt. Zeg, maar dag tegen die vreselijke hoge facturen! Een ander bijkomend voordeel is, dat je geen speciale pot hoeft te maken om maandelijks geld in te leggen voor onvoorziene uitgaven voor jouw herder. Deze redenen zorgen ervoor dat jij je hond de juiste zorg kunt bieden als het nodig is en jij zelf niet krap bij kas komt te zitten.

Maak een weloverwogen besluit

Er zijn veel mensen die twijfelen om een verzekering voor de hond af te sluiten, maar veelal is het niet handig hier zo lang over na te denken. Maak een weloverwogen besluit, want je kunt je hond het beste direct vanaf het moment dat je hem of haar koopt verzekeren. Natuurlijk kan dit ook binnen enkele weken, maar beter is hier niet al te lang mee te wachten. Zo kun jij gerust met je herder naar buiten of gewoon lekker met elkaar stoeien in de tuin. Stel je eens voor dat er iets mis gaat op het moment dat jij niet verzekerd bent, dat wil jij toch ook liever voorkomen?

Kun je alle herders verzekeren

Het is mogelijk om iedere herder te verzekeren, maar er zit wel een klein verschil in de premies. Dit laatste heeft te maken met het soort herder, want dat zijn er nogal wat. Zo ben je voor het ene soort net iets voordeliger, dan het andere. Echter wordt de dekking van de verzekering er niet anders van vermits je een uitgebreider pakket kiest. De hoogte van de verzekering voor jouw herder wordt uiteindelijk bepaald, met het verzekeringspakket die jij kies. Ook het eigen risico zal een klein stukje van je maandbedrag bepalen, al zijn de verschillen niet verschrikkelijk hoog. Wanneer ga jij je trouwe viervoeter halen en sluit jij ook direct een goede verzekering af voor jou herder?