Hier moet je rekening mee houden bij een scheiding

advocaat

Het kan na verloop van tijd voorkomen dat de relatie met je partner stukloopt. Om ervoor te zorgen dat dit netjes wordt afgehandeld, is het van belang dat je bepaalt wie er recht heeft op welk gedeelte van het vermogen. Wanneer je getrouwd bent in gemeenschap van goederen dan hebben beide partijen recht op de helft van het vermogen. Mocht je onder huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd dan is dit vaak net even wat anders.

Schakel een advocaat in om je te helpen bij een goede afhandeling van de zaak

Om je goed door een scheiding heen te helpen is het zeer aan te raden om in zee te gaan met een advocaat. Een advocaat weet namelijk precies waar je recht op hebt en kan ervoor zorgen dat er uiteindelijk een eerlijke verdeling wordt gemaakt. Naast dat het gaat om de spullen, dient er ook nagedacht te worden over de alimentatie. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn is het van belang dat dit op een goede manier wordt opgelost. Zorg er daarom voor dat je met een goed advocaat in zee gaat en voorkom dat je later in de financiële problemen komt omdat je partner niet genoeg alimentatie betaalt. Rechtnet advocaten Dordrecht zijn in dat geval zeer aan te raden.

Probeer niet in conflict te raken en blijf met elkaar praten

Je hoort helaas erg vaak dat een huwelijk eindigt in een scheiding. Wanneer er kinderen in het spel zijn dan kan dit voor hen zeer vervelend zijn. Om te voorkomen dat ook jij te maken krijgt met een vechtscheiding, is het van belang dat je goed met elkaar blijft praten. Mocht dit niet helemaal lekker gaan dan kun je hier eventueel ook hulp voor inschakelen. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een mediator in te schakelen. Een mediator zorgt ervoor dat beide partijen het woord krijgen en er ook echt naar elkaar wordt geluisterd. Dit zorgt ervoor dat er aanzienlijk minder geld gaat zitten in bijvoorbeeld de rechtszaak en eventuele vergoeding. Wanneer je getrouwd bent in gemeenschap van goederen, betekent dit dat het jullie uiteindelijk beiden minder geld kost. Het is daarom ook financieel gezien verstandig om een goed contact te onderhouden.