Jouw tuin zomerklaar maken

De zomer komt steeds dichterbij en dat betekent dat je weer na moet gaan denken over hoe jij optimaal kunt genieten van jouw tuin. Hierbij moet je nadenken over welke sfeer je in jouw tuin wilt, hoeveel plek je hebt en wat je in jouw tuin wilt kunnen doen.

De juiste tuinmeubels kiezen

Met de tuinmeubels bepaal je vooral wat je wilt kunnen doen in jouw tuin. Als je een kleine tuin hebt, maar je wilt kunnen loungen en ook buiten eten is het slim om één set meubels te kiezen die voor beide activiteiten geschikt is. Bij een grotere tuin zou je kunnen kiezen voor twee sets meubels, ieder met zijn eigen doel. Verder is het belangrijk om te weten of je deze zithoek alleen wilt gebruiken wanneer het weer het toelaat, of wil je de meubelen onder een overkapping hebben staan? Je zou ook nog kunnen kiezen voor een glazen schuifwand om de overkapping volledig dicht te kunnen maken, waardoor je nog langer van je tuin kunt genieten. Stel je kiest voor één van deze opties dan kun je ook gaan nadenken over een eventuele open haard of kachel. Kortom, er zijn enorm veel mogelijkheden als het gaat om de juiste meubels kiezen, Anselm Oome in Utrecht zou je hierover advies kunnen geven en jouw perfecte zithoek kunnen realiseren.

Kleur in je tuin brengen

Naast een fijne zithoek bepalen de bloemen en planten grotendeels de sfeer van jouw tuin. Denk voor jezelf na hoeveel gras je in je tuin wilt hebben en welk gedeelte van de tuin bomen en planten moet zijn volgens jou. Je kunt voor lang bloeiende bloemen kiezen, maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor zonnebloemen. Deze bloeien maar erg kort, maar geven wel iets unieks aan de tuin. Verder is de juiste bomen kiezen ook belangrijk. Kersenbomen zijn super mooi in de lente en geven je ook nog eens fruit, maar ze veroorzaken ook veel opruimwerk. Naast de bomen en planten kun je je tuin ook nog wat sfeervoller maken door lichtjes op te hangen of lantaarns weg te zetten. Als je een goed ingerichte, gezellige tuin hebt kun je hier bijna het hele jaar van genieten.